Вже за лічені дні в Україні перерахують пенсії одразу чотирьом категоріям пенсіонерів. У кого виростуть виплати й на скільки, йдеться у матеріалі obozrevatel.

З 1 січня 2024 року чотирьом категоріям пенсіонерів буде перераховано виплати. Ідеться про громадян, які отримують мінімальні та максимальні пенсії, виплати прив'язані до мінімалки, а також доплати за стаж.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Максимальну пенсію буде збільшено з 20 930 до 23 610 гривень, тобто на 2,6 тисячі гривень. Водночас мінімальна пенсія для українців, які мають невеликий стаж чи невисокі зарплати, збільшиться з 2093 до 2361 гривні, тобто на 268 гривень.

Чоловіки, які набрали більше 35 років стажу та жінки зі стажем понад 30 років, можуть розраховувати на підвищені доплати. Бонус за стаж понад норму з 1 січня становитиме 26,8 гривні за кожний рік. На даний момент це 20,9 гривні.

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Крім того, з початку 2024 року буде підвищено гарантії для українців на заслуженому відпочинку, які досягли 65 років та виконали вимоги щодо стажу. Законодавством передбачено, що розмір їх виплат не може бути нижчим за 40% мінімалки. На даний момент це 2680 гривень, а з 1 січня – 2840 гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, ідентифікація пенсіонерів: що потрібно зробити, щоб не втратити виплати.

Також наш портал інформував, очікування пенсійного посвідчення: у ПФУ розповіли, скільки часу це займе.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям може нараховуватися страховий стаж навіть після звільнення: у ПФУ розкрили секрет.