Продуктові набори та гуманітарну допомогу надають громадянам України, які опинились у важкій життєвій ситуації. Та деякі українці просто не знають куди звернутись, коли негайно потребують допомоги.

На території України діють фонди, які допомагають людям з продуктовими наборами та необхідною гуманітарною допомогою. В основному допомога надається вразливим категоріям громадян: ВПО, батьки-одинаки, багатодітні сім’ї та пенсіонери. Про перелік організацій та фондів, які допомагають українцям розповіли РБК-Україна.

Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube
Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube

Перелік фондів та організацій, які допомагають українцям

1) Фонд "Український код" діє по всій Україні та допомагає громадянам, які опинились у складних життєвих обставинах. Він видає гуманітарну допомогу, продуктові набори та дитячі суміші. Для отримання такої допомоги варто пройти попередню реєстрацію на офіційному сайті фонду.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

2) У Кременчуці діє благодійний фонд "Сміла". Він видає продуктові набори, для отримання яких варто також пройти реєстрацію на сайті організації.

3) Фонд Ріната Ахметова діє у Запоріжжі та допомагає людям, які мають інвалідність, статус ВПО, багатодітним сім’ям та батькам-одинакам. Фонд надає допомогу всім цим людям, але при умовах, якщо вони зареєстровані у Запоріжжі.

Гуманітарна допомога, фото CARE
Гуманітарна допомога, фото CARE

4) У Харкові також можна отримати гуманітарну допомогу для ВПО, людей з інвалідністю, багатодітних сімей. Гуманітарні продуктові набори видає благодійний фонд народної обраниці вікторії Кінзбурської. Отримати допомогу можна в офісі БФ біля станції метро «Палац Спорту».

Нагадаємо, портал Знай інформував, навіть декларація із лікарем не потрібна: які послуги українці можуть отримати безкоштовно

Раніше на порталі Знай повідомлялося, українцям нададуть допомогу напередодні Нового року: хто може розраховувати

Також, наш портал інформував, майже 11 тисяч гривень: напередодні свят українці можуть оформити нову допомогу