У Пенсійному фонді України громадянам пояснили, чи зараховується відпустка щодо догляду за дитиною до пільгового стажу. Фахівці поясниди особливості призначення пільгової пенсії та на підставі яких документів вона призначається.

Про це повідомила прес-служба ПФУ у Донецькій області на сторінці Facebook.

Українська пара з батьком у декреті, фото: вільне джерело
Українська пара з батьком у декреті, фото: вільне джерело

Спеціалісти пенсійного органу зазначили, що підтвердити страховий стаж, який дає право на пільгову пенсію, можна на підставі трудової книжки та довідок, які уточнюють період, який можна зарахувати до пільгового стажу.

У ПФУ пояснли, що такі довідки видаються підприємствами та установами, де людина працювала до декретної відпустки.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Період часу, який буде зарахований у пенсію, зазначається у довідці підприємства.

Декретна відпустка, скріншот відео
Декретна відпустка, скріншот відео

Окрім того, відпустка по догляду за дитиною, відповідно до ст. 181 Кодексу законів про працю України, зараховується не тільки до пільгового стажу, а й загального, безперервного стажу роботи і до стажу роботи за спеціальністю.

Таким чином, щоб мамам, які перебували в декретній відпустці, врахували пільговий стаж, небхідно надати разом із пакетом документів, відповідну довідку від підприємства.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, готуйте гаманці: українцям загрожують додаткові витрати через лічильники води

Раніше портал Знай інформував, ідентифікація пенсіонерів: що треба зробити, щоб не втратити виплати

Також наш портал повідомляв, Європа хоче позбутися українських біженців: як змінюються вимоги