Українські пенсіонери ризикують втратити виплати, якщо не пройдуть фізичну ідентифікацію. Для зручності є можливість пройти процедуру за допомогою відеоконференцзв'язку. Як це зробити, розповіли у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Пенсіонери можуть записатись на проходження ідентифікації в режимі відеоконференцзв'язку. Для цього потрібно виконати кілька кроків.

Пенсіонерка зі смартфоном. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка зі смартфоном. Фото: скрін youtube

Крок №1

Зайти на вебпортал електронних послуг ПФУ за посиланням – https://portal.pfu.gov.ua. У верхній частині екрана знайти та вибрати вкладку "Ідентифікація у режимі відеоконференції".

Крок №2

На екрані з'явиться форма, в якій слід заповнити всі поля, відмічені зірочкою. До заяви можна додати скан-копії паспорта, ІПН, пенсійного посвідчення, трудової книжки та інші документи. Далі натиснути "Подати заяву".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Якщо пенсіонер недієздатний, то заяву замість нього можуть подати опікуни, піклувальники.

"Після подачі заяви на проходження ідентифікації у режимі відеоконференцзв’язку з вами зв’яжеться уповноважений працівник органу ПФУ для узгодження часу і способу проведення відеоідентифікації", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям може нараховуватися страховий стаж навіть після звільнення: у ПФУ розкрили секрет.

Також наш портал інформував, очікування пенсійного посвідчення: у ПФУ розповіли, скільки часу це займе.

Крім того, ми писали, українцям радять одразу знімати пенсію з банківських карток - пропадуть гроші, а повернути буде складно.