До початку повномасштабного вторгнення працівники могли брати відпустку за власний рахунок до 15 календарних днів впродовж одного року.

Про це пише видання "Судово-юридична газета в Україні".

Бізнес. Фото: РБК-Україна
Бізнес. Фото: РБК-Україна
Бізнес. Фото: РБК-Україна

З'ясувалося, що під час повномасштбаного вторгнення ці обмеження буди зняті.

Зараз робітник може брати відпустку за власний рахунок упродовж року на більш тривалий період.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Її можна брати частинами, головне, щоб загальна тривалість за рік не перевищувала 90 календарних днів.

У виданні також уточнюють, що період перебування у такій відпустці включається до стажу, який надає право на щорічну основну відпустку.

Офісні працівники, фото freepik
Офісні працівники, фото freepik

Однак тривалість такої відпустки не зараховується до страхового стажу, адже в цей період роботодавець не здійснює відрахувань до Пенсійного фонду.

Втім, такий новий вид відпустки мають право брати не усі працівники, а лише ті, хто виїхав за межі території України або отримали статус ВПО.

Офісний працівник, фото lexinform
Офісний працівник, фото lexinform

Також, зазначається про те, що роботодавець не має право відмовити у наданні цієї відпустки.

У виданні повідомляють, що за домовленістю сторін така відпустка може бути надана й на довший термін, але до закінчення дії воєнного стану.

Нагадаємо портал Знай інформував, у 2024 році українські пенсіонери отримають тисячі гривень прибавки: коли стартує перерахунок

Раніше на порталі Знай повідомлялося, у новому році – нові цифри на папірцях: як зміниться зарплата українців починаючи з 1 січня

Також, наш портал інформував, в 2024 рік з новими правилами відпустки: це потрібно знати кожному працівнику