Влітку 2023 року для населення України повідомили неприємну новину про необхідність підвищити тариф на електроенергію.

Це було зумовлено низкою об'єктивних чинників. Зокрема протягом опалювального сезону росіяни масово обстрілювали об'єкти української енергетичної інфраструктури. А наступного року прогнозується чергове зростання тарифів через накопичення боргів галуззю, стримування інвестицій та недостатнє стимулювання енергоефективності.

Лічильник на електроенергію / фото
Лічильник на електроенергію / фото

Експерт Богдан Серебренников висловив думку, що у 2024 році, швидше за все, відбудеться підвищення тарифу на електроенергію для населення. Адже це повністю входить до повноважень Кабінету Міністрів.

До факторів, що об'єктивно підштовхують до такого рішення, належать: зростання оптової ціни електроенергії та тарифів на її передачу та розподіл мережами, знецінення гривні та інфляція. Ймовірно, чергове підвищення відбудеться вже після закінчення опалювального сезону – навесні чи влітку та, швидше за все, буде поетапним. Щоб не "шокувати" населення. Хоча вже зараз можна зазначити, що українці мають проблеми навіть із тарифом 2,64 грн за кВт.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Ринкова ціна електроенергії для населення має сягати близько 8 гривень за кВт-год.

"Думаю, уряд не дозволить перетнути певну "психологічну" позначку у 4 гривні за один крок”, - додає він.

Нагадаємо, в Українізросли тарифи на комуналку, але люди могли цього не помітити: що змінилося за рік

Як повідомляв "Знай.uа", українцям готують "справедливий" розмір пенсії: як нова реформа вплине на виплати

Знай.uа писав, у 2024 році українські пенсіонери отримають тисячі гривень збільшення: коли стартує перерахунок