Перед святами в Україні подорожчали не тільки інгредієнті для салатів, м'ясо та нарізка, а й молочні продукти. Цінники стрімко зросли на кефір, сир та вершкове масло.

Про це йдеться на аналітичному порталі Мінфін.

молочна продукція у супермаркеті \ фото Знай.UA
молочна продукція у супермаркеті \ фото Знай.UA

Так, станом на 24 грудня, кефір Селянський 2,5% 950 мл зріс майже на 5 гривень, з 42,62 грн. до 47,55 грн. Найвигідніше кисломолочний напій можна придбати у Ашані за 44,30 грн.

У Novus - 48,99 грн., Metro - 46,52 грн., Varus - 50,40 грн.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Ціни на кефір. Скріншот з сайту Minfin
Ціни на кефір. Скріншот з сайту Minfin

Також порівняно із минулим тижнем, кисломолочний сир додав у ціні більше гривні. Середня ціна на нього зараз становить 76,12 грн.

Вигідніше за все продукт можна придбати у Варусі за 74,40 грн. Найдорожчий цінник на джерело білку поставив МегаМаркет, де за одну упаковку доведеться віддати 77,40 грн.

Ціни на сир. Скріншот з сайту Minfin
Ціни на сир. Скріншот з сайту Minfin

Один із головних продуктів на нашому столі та основу багатьох страв - вершкове масло також подорожчало на декілька гривень, порівняно із минулим тижнем. З 69,19 грн. до 72,34 грн.

Найвигідніше вершковий продукт можна придбати у Ашані за 70,60 грн.

Ціни на масло. Скріншот з сайту Minfin
Ціни на масло. Скріншот з сайту Minfin

Раніше портал Знай повідомляв, "зимові" ціни на зелену цибулю, петрушку та кріп: скільки віддамо за вітаміни.

Також наш портал інформував, супермаркети знизили ціни на гречку, рис та макарони: і це ще без акцій.

Крім того, ми писали, ціни на "молочку" можуть спустошити гаманець: скільки доведеться віддати за кисломолочний сир, йогурт та олію.