Міністерство з реінтеграції тимчасово окупованих територій України нагадує про необхідність проведення перевірок внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та можливості скасування грошової допомоги їм за результатами таких перевірок.

Як зазначається, з серпня поточного року розпочалася масштабна кампанія з перевірок фактичних місць проживання вимушених переселенців.

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

Метою заходу є верифікація обґрунтованості та правомірності отримання щомісячної грошової допомоги від держави.

За законом представники уповноваженого органу зобов'язані заздалегідь, не менш як за два дні, попередити ВПО про намір здійснити перевірку за місцем його проживання. У разі відсутності людини вдома під час перевірки, вона має протягом 14 днів власноруч повідомити місцевий орган соцзахисту про своє фактичне місцезнаходження, інакше виплату йому грошової допомоги буде припинено.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Якщо неможливість бути вдома під час перевірки була спричинена поважними причинами, то ВПО має один місяць для надання відповідних підтверджуючих документів та збереження права на допомогу.

Переселенці. Фото: Youtube
Переселенці. Фото: Youtube

Крім того, переселенці зобов'язані своєчасно інформувати соціальну службу про будь-які суттєві зміни свого статусу, зокрема зміну місця фактичного проживання або контактних даних. В іншому випадку контакт з людиною може бути втрачений і виплати також припинено через неможливість перевірки.

Нагадаємо, требуючі українці можуть отримати допомогу: до кого звертатися і що для цього потрібно

Як повідомляв "Знай.uа", українцям почали видавати грошові сертифікати на 2500 гривень: на що можна витратити

Знай.uа писав, можна отримати лише раз: українцям пропонують звернутися за гуманітарною допомогою