В Україні діє мораторій на підвищення комунальних тарифів, проте він не поширюється на водопостачання та водовідведення. Так, ще в одному місті ухвалили рішення про підвищення цін на воду та каналізацію. Про це повідомляє інформаційний портал sumy.today.

Ще один водоканал повідомив про намір здійснити перегляд тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. До нових розцінок варто готуватися мешканцям Охтирки, що на Сумщині.

Вода з крану. Фото: скрін youtube
Вода з крану. Фото: скрін youtube

Передбачається, що послуги з централізованого водопостачання подорожчають на 12,2% - до 35,84 гривні за кубометр. Водночас ціни на каналізацію піднімуть до 37,22 гривні за кубометр.

Остаточне рішення про підвищення тарифів поки що не прийняли, що протягом 7 днів можна оскаржити намір переглянути розцінки.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Це вже не перше "локальне" підвищення тарифів на воду. У низці інших населених пунктів місцева влада також переглядає ціни. При цьому в деяких випадках різницю в тарифах частково або повністю покривають за рахунок бюджету, щоб не навантажувати побутових споживачів у розпал опалювального сезону.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 75 гривень за куб і вище: українцям показали, як можуть змінитися ціни на воду.

Також наш портал інформував, українцям піднімуть тариф на воду майже на третину: кому доведеться віддавати останні копійки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, стосується всіх, хто користується газом: комунальники звернули увагу на поломку, яка може коштувати життя.