Українці можуть отримувати грошову допомогу від міжнародних фондів, благодійних організацій та держави. Право на різні виплати мають певні категорії громадяни, незалежно від віку.

Про те яку допомогу та в якому розмірі може отримати особа, яка доглядає за дитиною з певними категоріями захворювання розповіли в Івано-Франківській обласній державній адміністрації.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Право на отримання грошової виплати має один із батьків дитини, усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників. Це стосується близьких, які спільно проживають з дитиною із захворюваннями та доглядають за нею.

Цей вид грошової допомоги можуть отримати тільки ті родини, які не отримують допомогу в зв'язку з інвалідністю дитини.

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Розмір грошової допомоги

Державна підтримка надається громадянам в розмірі двох прожиткових мінімумів для дитини конкретного віку.

- до 6 років – 4544 грн.
- від 6 до 18 років – 5666 грн

Щоб отримати допомогу, потрібно звернутися до органів соціального захисту або ЦНАПУ разом із довідкою про захворювання дитини.

Хвороби дитини. Фото: Івано-Франківська обласна державна адміністрація
Хвороби дитини. Фото: Івано-Франківська обласна державна адміністрація

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, розмір виплат та компенсацій в 2024 році збільшиться: кому пощастить з доплатою

Раніше портал Знай інформував, кожному по 16 тисяч гривень: українців застерегли від великої небезпеки

Також наш портал повідомляв, зимова субсидія для українців: як швидко дізнатися про призначення виплат