До Нового року залишилися буквально лічені дні, і українці метушаться у супермаркетах у пошуках інгредієнтів для приготування смачних страв на святковий стіл. Аналітичний сайт Мінфін розповів про те, як змінились наприкінці року ціни на огірки, томати та перець, які часто використовують для приготування святкових салатів.

З середини грудня підросли ціни на огірки. Головний інгредієнт багатьох салатів змінився у ціні з 93,50 грн/кг до 99,90 грн/кг.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Найдорожче обійдуться гладкі огірки, які можна придбати за 120,90 грн/кг, а найвигідніше буде взяти короткопплідні огірочки у Ашані за 82,80 грн/кг.

Ціни на огірки. Скріншот з сайту Minfin
Ціни на огірки. Скріншот з сайту Minfin

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Також перед святами підскочили ціни на томати. Зокрема, станом на 21 грудня, порівняно з попереднім торговим днем, червоні помідори подорожчали з 81,95 грн/кг до 90,70 грн/кг. Втім, у Новусі томати можна зараз придбати за солодкою ціною - 34,99 грн/кг.

Ціни на помідори. Скріншот з сайту Minfin
Ціни на помідори. Скріншот з сайту Minfin

А ось рожеві помідори, у порівнянні із минулим тижнем, навпаки подешевшали зі 102,80 грн/кг до 92,90 грн/кг. Приємну ціну на овоч пропонує Метро, де кілограм можна придбати за 82,14 грн.

Ціни на помідори. Скріншот з сайту Minfin
Ціни на помідори. Скріншот з сайту Minfin

Рекордсменом по стрімкому зростанню цінника став жовтий перець, який подорожчав майже на 20 гривень.

Якщо минулого тижня овоч можно було придбати за 156,60 грн/кг, то станом на 21 грудня, середня ціна на перець вже складає 175,77 грн/кг. Найвигідніший цінник пропонує Варус, де перецб можна придбати за 153,90 грн/кг.

Ціни на огірки. Скріншот з сайту Minfin
Ціни на перець. Скріншот з сайту Minfin

Раніше ми писали про те, що по 7 гривень за штучку: озвучено новорічні ціни на курячі яйця

Як повідомляв Знай.ua, що потрібно вживати пенсіонерам узимку, щоб не заробити перелом: ці вітаміни вас врятують

Також, супермаркети оновили ціни на алкогольні напої: в яку суму обійдеться шампанське, горілка та вино