Кабінетом Міністрів були опубліковані прогнози макропоказників розвитку економічної та соціальної сфери в 2024-2026 роках.

Згідно опублікованих показників, у наступному році середньомісячна заробітна плата працівників, без врахування податків буде становити 21809 гривень. У 2025 році цей показник буде трішки вище – 25732 гривні. Зростання показує і 2026 рік, тоді середньомісячна заробітна плата становитиме 30260 гривень.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Економічне зростання

Показники економічного розвитку також будуть тішити. Ріст споживчих цін у грудні 2024 року становитиме 9,7%. У 2025 році показник трохи зменшитися і становитиме 8,1%. У 2026 році інфляція буде ще нижчою і зупиниться на позначці 6,9% . Відповідно до цих показників можна визначити, що ріст інфляції протягом декількох років буде сповільнюватись.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Тенденція зростання торкнеться і внутрішнього валового продукту. У наступному році, за прогнозами він зросте на 4,6%. В 2025 році зростання може прискоритись до 6,8%. В 2026 він дещо сповільниться і буде становити 6,6%.

Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua
Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua

Мінімальна зарплата

Відповідний документ був опублікований на офіційному сайті Кабінету Міністрів України. Як відомо, Кабінет Міністр ухвалив рішення про підвищення мінімальної заробітної плати у 2024 році. Підвищення буде проходити у два етапи. На першому етапі виплата підніметься до позначки 7100, а на другому етапі - з 1 квітня, мінімальна заробітна плата буде становити 8000 гривень.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, ціни та виплати під питанням – скільки протримається Україна без грошової допомоги

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "ПриватБанк" замовив страхування на 173 млн грн у людини, причетної до фінансування сепаратизму, – економіст

Також, наш портал інформував, ПриватБанк одним махом позбавив українця кількох зарплат