Нові цифри овочів в українських супермаркетах сьогодні звучать як економічний удар для любителів здорового харчування. Міністерство фінансів внесло оновлення до цінової політики на овочі, і результати виглядають далеко не обнадійливо.

За останні місяці вартість картоплі різко зросла з 12,03 грн/кг до 16,58 грн/кг. Молода картопля та рожева картопля теж подорожчали, стрибнувши до 25,90 грн/кг та 19,57 грн/кг відповідно.

Ціни на картопля у мережевих магазинах тепер встановлені на рівні 15,50 грн/кг в Auchan та 17,90 грн/кг у Megamarket.

Ціни на картопля / фото: скріншот Мінфін
Ціни на картопля / фото: скріншот Мінфін

Біла цибуля теж не залишилася осторонь подорожчання: з 29,83 грн/кг до 48,40 грн/кг. Ріпчаста цибуля зросла з 12,70 грн/кг до 16,10 грн/кг, а фіолетова цибуля досягла ціни 43,70 грн/кг.

Популярні новини зараз
Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

У Metro ціна на звичайну цибулю на рівні 41,90 грн/кг. Цибулю можна знайти від 13,90 грн/кг до 19,90 грн/кг, тоді як фіолетова цибуля доступна за 34,99 грн/кг у Novus.

Ціни на цибулю / фото: скріншот Мінфін
Ціни на цибулю / фото: скріншот Мінфін

Молода та білокачанна капуста також показують значне збільшення ціни: молода капуста стрибнула з 22,80 грн/кг до 35,65 грн/кг, а білокачанна з 8,49 грн/кг до 12,26 грн/кг.

Varus пропонує молоду капусту за 29,90 грн/кг, проте Megamarket оцінює її у 49,90 грн/кг. Білокачанна капуста варіюється від 10,89 грн/кг до 14,90 грн/кг у різних магазинах.

Ціни на капусту / фото: скріншот Мінфін
Ціни на капусту / фото: скріншот Мінфін

І, нарешті, буряк тепер коштує 12,46 грн/кг, тоді як раніше його ціна становила 8,78 грн/кг.

Ціни на буряки / фото: скріншот Мінфін
Ціни на буряки / фото: скріншот Мінфін

Ця різка зміна цін на овочі викликає побоювання у покупців, які звикли включати їх у свій раціон. Однак, незважаючи на цю динаміку, вибір залишається за споживачами: або адаптуватися до нових цін, або шукати альтернативні рішення для бюджетного та здорового харчування.

А ми нагадуємо, Чи скоро м'ясо та овочі стануть розкішшю? Прогноз зміни цін на продукти протягом найближчих місяців

Також ми повідомляли, не хочете довго стояти біля плити перед Новим роком? Список простих страв для святкового столу, обов'язково готувати