Навіть під час повномасштбаного вторгнення до українців у гості час від часу заходять контролери, які перевіряють не тільки показники електролічильнику, а й цілісність розміщених на ньому пломб.

У компанії "Закарпаттяобленерго" нагадують, де саме мають бути на зовнішній частині приладу обліку розташовані пломби, які захищають його від незаконного втручання.

Лічильник світла, скріншот: YouTube
Лічильник світла, скріншот: YouTube

Так, відповідно до пункту 1.5.13 Правил улаштування електроустановок, кожен установлений розрахунковий лічильник повинен мати на гвинтах, які кріплять кожух лічильника, пломбу з чинним відбитком тавра виробника або повірочної лабораторії, яка має уповноваження на проведення повірки, а на затискній кришці – пломбу ОСР.
Також енергетики зазаначають про те, що пломби з тавром оператора системи мають бути встановлені також (за можливості) на кришках, боксах та інших пристроях вузла обліку та дооблікових колах.

Зрізана пломба, скріншот
Зрізана пломба, скріншот

Українців також попереджають про те, що для захисту від несанкціонованого втручання в роботу приладу обліку, пломби ОСР можуть додатково встановлюватися поряд із пломбами повірочної лабораторії (декілька пломб або одна пломба з охопленням гвинтів, що кріплять кожух приладу обліку).

Нагадаємо, що штрафи за втручання у роботу лічильника просто "драконівські".
Якщо справа дійде ло суду, то порушників змусять заплатити до 300 тис. грн.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям піднімуть тариф на воду майже на третину: кому доведеться віддавати останні копійки.

Також наш портал інформував, економія світла при використанні бойлера: як мати цілодобово гарячу воду і не отримати "космічну" платіжку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, стосується всіх, хто користується газом: комунальники звернули увагу на поломку, яка може коштувати життя.