Національний банк України закликав громадян до більшої пильності під час покупки іноземної валюти.

Відповідне повідомлення було опубліковане на сторінці регулятора. За даними Нацбанку, найбільше випадків з підробками купюр номіналом в 100 та 50 доларів.

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

У минулому році, 99% від всіх підроблених купюр доларів склали два номінали. При цьому саме 100 доларів підроблюють найчастіше, адже вони склали 76% всіх випадків. А на фальшиві 50 доларів припадає близько 23%.

Серед несправжніх купюр іноземної валюти лідирують долари. Відсоток цієї валюти у фальшивому вигляді склав аж 91%. На другому місці опинились євро, їх частка склала всього 8%.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою
Показати ще

Як вберегтися від підробок

Громадяни повинні бути обережними та звертати увагу на якість купюр при покупці. Перш за все звертайте увагу на водяний знак, а також на якість паперу долара. Зазвичай він цупкий та бархатистий на дотик, хоча і підробки бувають якісними. Малюнки повинні бути чіткими та однаковими.

Курс долара в Україні, скріншот до відео з каналу "акценти" в YouTube
Курс долара в Україні, скріншот до відео з каналу "акценти" в YouTube

Купуйте долари тільки у перевірених організаціях. Найкраще іноземну валюту купувати - у банку, адже перекупники не можуть гарантувати оригінальність купюр, навіть, якщо вони будуть коштувати трохи менше офіційного курсу.

Нагадаємо інформаційний портал Знай повідомляв, "Фахівець просканує": що буде, якщо пенсіонер відмовиться від ідентифікаційного номера

Раніше портал Знай інформував, подати заявку до 28 грудня: українцям пропонують фінансову допомогу на зимовий період

Також, наш портал повідомляв, рахунки українців у небезпеці: ПриватБанк попередив клієнтів