У грудні продуктовий світ пішов на деякі перестановки в ціновій політиці, торкнувшись таких основних продуктів, як гречка, рис, макарони та олія.

Про це повідомляють дані порталу Мінфін.

Гречка вирішила порадувати своїми новорічними знижками, впавши у ціні з 30,93 до 29,72 грн за кілограм. Auchan примудрився стати лідером цін - 24,70 грн/кг, тоді як Varus віддає свою гречку за ціною 39,90 грн.

Ціни на гречку / фото: скріншот Мінфін
Ціни на гречку / фото: скріншот Мінфін

Макарони "пір'я" також приєдналися до дивовижного сезонного шоу, опустившись із 27,47 до 26,17 грн/кг. І хоча Novus запропонував цей продукт за смішною ціною 24,89 грн/кг, Auchan, здається, вважає, що пір'я заслуговує на більше, оцінивши їх у 30,50 грн/кг.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Ціни на макарони / фото: скріншот Мінфін
Ціни на макарони / фото: скріншот Мінфін

Рис вирішив пограти з нами в "пропарений - непропарений", піднявши ціну на пропарений та опустивши ціну на довгий та круглий. Довгий рис коштував 75,92 грн/кг, але тепер, чи знаєте, вважає, що 69,06 грн/кг - це найкраща ціна.

Ціни на рис/ фото: скріншот Мінфін
Ціни на рис/ фото: скріншот Мінфін

Пропарений, з іншого боку, вирішив, що 67,43 грн/кг – це його час сяяти. Круглий рис, піддавшись модним трендам, різко впав у ціні, ставши доступним за 73,09 грн/кг порівняно з минуломісячними 78,01 грн/кг.

Соняшникова олія також взяла участь у цій кулінарній революції. Рафінована олейна вирішила підтримати споживачів, впавши в ціні на 3,31 грн. Але олія Щедрий дар, схоже, вирішила зробити подарунок собі, підвищивши ціну з 53,92 до 57,37 грн.

Ціни на соняшникову олію / фото: скріншот Мінфін
Ціни на соняшникову олію / фото: скріншот Мінфін

Нагадаємо, українські супермаркети виставили "новорічні" ціни на овочі: огірок вже нахабнів

Раніше ми писали про те, що ви точно не будете довго ходити магазинами: що подарувати друзям та колегам на Новий 2024 рік, список

Знай.ua також повідомляв, по 7 гривень за штучку: озвучено новорічні ціни на курячі яйця