Ріпчаста цибуля - овоч, без якого не обійтися на кухні. Ціни на продукти після нещодавнього зростання почали знижуватись. Скільки коштує овоч у середині грудня і чого чекати від цін далі, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Цінники на цибулю в Україні почали поступово знижуватися. За тиждень овоч втратив у вартості у середньому 16%. Так, фермери готові відвантажувати продукцію за ціною від 10 до 15 гривень за кілограм, залежно від якості та обсягів.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube
Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

Важливо відзначити, що в середині грудня минулого року фермери реалізовували цибулю за цінами, які в середньому були вдвічі вищими від нинішніх.

Експерти ринку зауважують, що головною причиною нинішнього здешевлення цибулі стало зниження попиту на продукцію з боку оптових покупців. Крім того, вплив зробило збільшення пропозиції цибулі на ринку.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Овочі в супермаркеті, фото: Unian
Овочі в супермаркеті, фото: Unian

Прогнози фахівців на найближчий місяць втішні для покупців - високий шанс, що цибуля продовжить дешевшати. Вартість продукту буде зменшуватися щонайменше доти, доки у виробників не вичерпаються запаси цибулі середньої та низької якості.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, овочі стають дорогим задоволенням: як змінилися ціни на моркву, капусту та часник.

Також наш портал інформував, будемо з порожніми столами? Експерт розповів, чи загрожує українцям новорічний дефіцит продуктів..

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети оновили цінники на популярні продукти: що з цінами на свинину і скільки доведеться віддати за сало.