Податок на нерухомість доведеться заплатити громадянам, які мають квартири у власності понад 60 квадратних метрів, а будинки – понад 120 квадратних метрів.

Також податок буде нараховуватися на інші типи нерухомості, якщо їх площа переважає 180 квадратних метрів. Про те, як розраховуватимуть суму в 2024 році, пише видання "На пенсії".

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Хто має сплачувати

Оплата стосується абсолютно всіх власників нерухомості, площа якої перевищує дозволені норми. Здійснюється вона власником особового рахунку, незалежно від віку. Якщо володіє майном неповнолітня дитина, то за неї мають внести податок батьки, або опікуни. Пенсіонери від податків не звільняються, він буде нараховуватися на загальних підставах. Якщо нерухомість у власності декількох людей, то кожен платить свою частину, якою володіє. Але в даний час податок нараховуватимуть не всім українцям. У зв’язку з введенням воєнного стану, ті громадяни, які мають нерухомість у зоні бойових дій, звільняються від сплати.

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Розмір в 2024 році

У різних містах України податок може відрізнятись. Але в його основі лежить розмір мінімальної заробітної плати на початок року. Варто зазначити, що платник буде оплачувати не всю площу, а лише додаткові квадрати, які вийшли за ліміт. Тобто, чим більше зайвих квадратних метрів має квартира, тим більша сума сплати податку. Розрахунок ведеться за такою формулою: площа об’єкта множиться на податкову ставку 1,5 %. Під площею обєкта мається на увазі пільговий метраж.

Нагадаємо, портал Знай інформував, українцям готують новий податок: це стане справжнім "сюрпризом"

Раніше на порталі Знай повідомлялося, відсутність реформ та збільшення тиску: Асоціація платників податків України звернулася до влади

Також, наш портал інформував, непідйомні штрафи до 129 тисяч гривень: за що каратимуть українців