В Україні внесено нові зміни до процедури призначення допомоги для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які повернулися до країни з-за кордону. Міністерство соціальної політики нагадує про ключові моменти цих змін.

Інформацію про це вони повідомили у Facebook.

Тепер ВПО можуть звертатися за допомогою вже через 15 робочих днів після повернення в Україну. А для українців, які повернулися після 1 серпня 2023 року та втратили виплати через перебування за кордоном понад 30 днів, також доступна ця можливість.

соцвиплати
соцвиплати

Процедура призначення допомоги здійснюється особистим зверненням та триватиме протягом шести місяців.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Тим, хто змушений був повторно залишити свої будинки після 1 серпня 2023 через обов'язкову або примусову евакуацію (наприклад, внаслідок підриву Каховської ГЕС), нададуть додаткові шість місяців підтримки.

Наслідки підриву ГЕС, фото Evgeniy Maloletka
Наслідки підриву ГЕС, фото Evgeniy Maloletka

Також у разі відмови від виплати, допомога на житло знову буде призначена у певних випадках, наприклад, якщо житло постраждало після припинення виплати або якщо територія знову увійшла до переліку затверджених Мінреінтеграції.

Це важливий крок, який покликаний забезпечити більш ефективну підтримку людей, які опинилися у складних життєвих ситуаціях, та пом'якшити їхній фінансовий тягар.