Новини, які принесуть тепло: тепер українці можуть розраховувати на фінансову підтримку при купівлі твердого побутового палива. Нова ініціатива спрямована на покриття різниці між реальною мінімальною потребою у паливі та його вартістю, щоб забезпечити комфортні умови для українців.

Про це говориться у постанові Верховної Ради України. Розкажемо про це докладніше.

Фото: скріншот з відео
Фото: скріншот з відео

Хто отримає допомогу?

Проект торкнеться громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які перебувають законно на території країни. Також допомога надається особам, які мають право на допомогу згідно із законодавством України, та членам їх сімей.

Які умови для отримання підтримки?

Жителі, які використовують житлові приміщення, які не обслуговуються центральним опаленням та не використовують природний газ або електрику для опалення, мають право на додаткову підтримку.

Фото: скріншот з відео
Фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Як буде реалізовано проект?

Пенсійний фонд повинен повідомити одержувачам допомоги/житлових субсидій на придбання твердого палива про необхідність згоди на обробку своїх персональних даних у рамках експериментального проекту.

Ті, хто висловили згоду до 1 грудня, вже до 20 грудня 2023 року отримають допомогу через систему Western Union.

Важливо пам'ятати! Особи, які не висловили згоди або подали заяву після 1 грудня, також отримають підтримку, але у пізніший термін.