На початку грудня UNICEF та Мінсоцполітики оголосили про спільний проект, який покликаний допомогти сім'ям у скрутній ситуації пережити холод. Це стане значною допомогою для багатьох сімей, збільшивши їхню підтримку.

Згідно з проектом, допомога достанеться малозабезпеченим сім'ям з дітьми, включаючи тих, хто має інвалідних дітей, які проживають у різних куточках Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Міністерства.

виховання дітей
виховання дітей

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Фінансова підтримка здійснюватиметься одноразово на три місяці, і її розмір становитиме 3 600 грн на місяць на члена сім'ї, який отримує державну соціальну допомогу, та 6 660 грн додатково на кожну дитину. Очікується, що проект допоможе близько 5 тисяч сімей.

У Львові призупинили подачу опалення
У Львові призупинили подачу опалення

І це не перший подібний проект. Раніше, завдяки співпраці з іншими міжнародними організаціями, був запущений проект, за яким сім'ї, які опалюють свої будинки дровами або вугіллям, отримають суттєву додаткову підтримку на обігрів житла. Це дозволить збільшити обсяг граничної підтримки таких сімей з 6973 грн. до 16234 грн. на рік.

Така ініціатива буде значним полегшенням для сімей, які опинилися у скрутній ситуації, без збільшення фінансового навантаження на державний бюджет.