Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важливі новини з приводу так званих "прихованих" боргів за рахунками електроенергію.

Справа в тому, що деяким споживачам після перевірки лічильників виставляють рахунок, який може не співпадати з тією сумою, яка приходить у платіжці за послугу електрики.

Про це стало відомо завдяки відповіді фахівців компанії "Yasno" на запитання однієї із клієнток у мережі Facebook.

Лічильник світла, скріншот: YouTube
Лічильник світла, скріншот: YouTube

"У мене минулого року виникла така ситуація, після перевірки контролером виставили рахунок, який у 3 рази перевищував щомісячні проплати. Виявилося, що "ясне" вже майже 5 місяців не передає показників. Маячок зламався, 5 місяців нікому не було справи, а навіщо, потім у борги заженемо. Добре, що я маю роботу і мала змогу після всіх розбірок сплатити ті кошти. А що робити тим, у кого грошей не вистачає навіть на їжу? Прекрасно ви виконуєте свою роботу", — запитала одна з клієнток компанії "Yasno".

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Лічильник світла, скріншот: YouTube
Лічильник світла, скріншот: YouTube

У компанії "Yasno" відповіли, що у звітний період вони отримують від клієнта фактичні показання, то передають їх оператору системи розподілу (ОСР) для перевірки відповідність. Далі проводяться нарахування на підставі обсягів споживання, які надає ЗРР споживача.

Контролер – це спеціаліст ОСР. Налаштування роботи автоматизованої системи комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ) також входить до функцій ОСР.

Відповідь "Yasno", скріншот: Facebook
Відповідь "Yasno", скріншот: Facebook

"Тому з цих питань необхідно звертатися до ОСР: https://yasno.com.ua/contacts-osr. Зі своєю сторони, можемо порадити вам щомісяця перевіряти наявність фактичних показань (переданих АСКУЕ) в Особистому кабінеті: https://yasno.com.ua/cabinet." , - Відповіли в компанії "Yasno".

Нагадаємо, квартира переповнена, а лічильник один: у "Нафтогазі" підказали, як не переплачувати за газ.

Раніше повідомлялося, як охолодити вино без льоду та холодильника, а вм'ятину в підлозі вирівняти без майстра: лайфхаки на всі випадки життя.

Також, корисний подарунок під ялинку: у Yasno вирішили порадувати українців напередодні свят.