В українських торгових мережах спостерігається зростання цін на популярні соуси, без яких не можна приготувати безліч страв. Як змінилися цінники, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Українцям будуть дорожче коштувати соуси, необхідні для приготування улюблених страв. Найбільш відчутно зросли ціни на томатну пасту та майонез. Водночас кетчуп додав у вартості зовсім небагато.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Томатна паста

Середня вартість томатної пасти "Чумак" піднялася з 74,84 до 77,70 гривні за 350 грамів. Ціни на продукт коливаються від 74,80 до 80,60 гривні за одиницю товару в залежності від супермаркету. Слід зазначити, що цінник на цю томатну пасту поки що не рекордний, продукт продавався дорожче у квітні 2023 року – по 81,21 гривні.

Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення
Показати ще

Майонез

Майонез "Королівський смак" 67% у середньому обійдеться в 46,36 гривні за 300 грамів, що майже на 2 гривні дорожче, ніж місяцем раніше. Вартість продукту варіюється від 39,99 до 52,90 гривні в залежності від торговельної мережі. В той самий час майонез "Щедро" 67% став доступнішим. Середній цінник знизився з 46,31 до 43,12 гривні за 300 грамів.

Ціни на майонез. Фото: скрін Мінфін
Ціни на майонез. Фото: скрін Мінфін

Кетчуп

Середній цінник на кетчуп "Торчин" до шашлику піднявся з 30,27 до 30,31 гривні за 270 грамів. Ціни на продукт починаються від 29,20 і досягають 32,10 гривні залежно від мережі супермаркетів.

Ціни на кетчуп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кетчуп. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, голодними не будемо: супермаркети порадували цінами на крупи, макарони та консерви.

Також наш портал інформував, будемо з порожніми столами? Експерт розповів, чи загрожує українцям новорічний дефіцит продуктів.

Крім того, ми писали, залазитимемо в кредити, щоб поїсти: нові ціни на рис, соняшникову олію та яйця.