З наближенням зими витрати на електроенергію починають зростати, ставки у рахунках помітно збільшуються. Не тільки оплата опалення, а й електрообігрівачі роблять рахунки за світло дуже помітними.

Але є спосіб для кожного українця значно заощадити на електроенергії — встановити двозонний чи тризонний лічильник.

Відмінності та вибір між ними докладнороз'яснили експерти. Однак для визначення вигідного варіанту слід уважно вивчити тарифи.

лічильник
лічильник

Тризонний тариф включає такі ставки:

  • З низьким коефіцієнтом 0,4 з 23:00 до 07:00.
  • Ранковий пік з 08:00 до 11:00 – коефіцієнт 1,5.
  • Вечірній пік з 20:00 до 22:00 – коефіцієнт 1,5.
  • Півпочки з 07:00 до 08:00, з 11:00 до 20:00 та з 22:00 до 23:00 - коефіцієнт 1.

Відтак, у піковий годинник тариф збільшується з 2,64 гривні за кВт до 3,96 гривень. Цей час підходить для активного використання електроприладів, що може найбільше торкнутися бюджету.

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Більшість українців, дотримуючись своїх потреб, віддають перевагу двозонним лічильникам. Вони мають два тарифи: денний та нічний.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Нічний тариф з 23:00 до 07:00 коштуватиме всього 1,32 гривні за кВт, тоді як денний тариф — 2,64 гривні за кВт.

Свідоме перенесення роботи більшості пристроїв на нічний годинник може значно заощадити електроенергію. Опалення, котли, бойлери та інші прилади, що працюють уночі, можуть зменшити витрати на електрику.

Також установка двозонного лічильника пов'язана з певними витратами. Остаточну вартість установки можна уточнити у спеціалізованих сервісних компаній. Однак вкладення в це обладнання окупляться вже за кілька місяців за рахунок економії на електроенергії.

Нагадаємо, не робіть так, це не допоможе: українців попередили про брехливі способи економії на комуналці

Раніше ми писали про те, що "Ох, ну і заощадила ж я": в "Yasno" українцям розповіли, як працює новий двозонний лічильник світла

Як повідомляв Знай.ua, навіщо українцям класти цеглу на газові конфорки: цей метод врятує вас, якщо не буде опалення