Житлову субсидію надають тим громадянам, які найбільше цього потребують. Але для отримання державної допомоги, потрібно мати відповідний дохід.

Якщо з сукупним доходом працюючих українців ситуація зрозуміла, то нарахування для безробітних та пенсіонерів викликає багато питань. Про те, як відбувається нарахування, зазначено в Постанові Кабміну.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Зазвичай, при призначенні субсидії враховують доходи за різні періоди. Якщо призначення відбувається на початку опалювального сезону, то дохід рахується за перше півріччя.

Доходи, які враховують пенсіонерам

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Якщо субсидія призначається з початку опалювального сезону, то врахують лише пенсію за серпень 2023 року. Якщо життєві обставини змінилися, і виплата призначається вже після опалювального сезону, то врахують розмір пенсії за місяць, який передує попередньому місяцю з якого починається субсидія.

Українські пенсіонери / фото: Знай.ua
Українські пенсіонери / фото: Знай.ua

Доходи, які враховують безробітним

В умовах воєнного стану для безробітних українців є додаткова умова. Якщо людина, яка втратила роботу, реєструється в службі зайнятості, то потрібно врахувати важливу деталь. В такому випадку, громадянин отримує допомогу від держави, тому при призначенні субсидії врахують суму виплат, а не заробітної плати. Важливо, що перед зверненням за субсидією повинен пройти мінімум місяць з часу перебування на обліку в Центрі зайнятості.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, суму в платіжках можна знизити вдвічі: в Yasno розповіли як це зробити

Раніше портал Знай інформував, пенсіонери з солідним стажем можуть отримувати доплату: від чого залежить розмір

Також наш портал повідомляв, українцям переглянуть розмір субсидії: кому можуть змінити виплати