Несправний лічильник може призвести не тільки до невірних показань, вимкнення елктроенергії, а й загрожує коротким замиканням, яке може спровокувати пожежу. Причиною збою роботи пристрою може стати що завгодно: заводський брак, ослаблення контактів чи просто фізичне зношування.

Пресслужба "Закарпаттяобленерго" розповіла про те, що робити та куди звертатись у такому випадку.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

"Якщо виникли сумніви щодо справності приладу обліку електроенергії – потрібно звернутися з письмовою заявою до філії ПрАТ "Закарпаттяобленерго" за місцем проживання", - йдется у повідомленні.

Таким чином, у разі виявлення проблем із електролічильником, вам потрібно звернутись із письмовим зверненням до свого постачальника світла.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Після отримання вашої письмової заяви, постачальник направляє працівника філії до вас додому, для того щоб зняти прилад обліку електроенергії та відправити на експертизу метрологічних характеристик електролічильника.

Він помістить вимірювальний прилад в прозорий безшовний поліетиленовий рукав, а на його місце встановить інший.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Усі витрати пов'язані із експертизою лягають на плечі споживача.

У випадку якщо експертиза підтвердить неправильну роботи приладу обліку, енергопостачальник відшкодовує споживачу всі витрати, пов’язані з проведенням експертизи.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, підвищення тарифів на газ та світло: експерт розповів, коли українцям готувати гаманці

Раніше портал Знай інформував, від 7 до 10 гривень за куб: скільки українці платитимуть за газ у грудні

Також, наш портал повідомляв, "У супермаркеті одразу платимо": в "Yasno" пояснили, навіщо потрібна плутанина у показниках