У ритмі повсякденного життя, де щодня приносить свої сюрпризи, ми часто звертаємо увагу на ті нюанси, які впливають на нашу повсякденність. Ось і зараз свіжі дані порталу Мінфін розповіли нам про невеликі, але помітні зміни в цінах на деякі з наших повсякденних продуктів.

Супермаркети в Україні підбили підсумки грудня, оновивши ціни на сіль, борошно та цукор.

Морська харчова сіль подорожчала з 33,86 грн/кг до 38,20 грн/кг. Цікаво, що цінник на неї коливається від 28,50 грн/кг у Варусі до 48,50 грн/кг в Ашані.

Ціни на сіль / фото: скріншот Мінфін
Ціни на сіль / фото: скріншот Мінфін

Борошно пшеничне Хуторок також збільшило свою ціну з 22,61 грн/кг до 23,93 грн/кг. За два кілограми такого ж борошна доведеться віддати 42,77 грн.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Ось цікаво, що у Новусі кілограм борошна тепер коштує 23,35 грн, а у Мегамаркеті – 24,50 грн.

Ціни на борошно / фото: скріншот Мінфін
Ціни на борошно / фото: скріншот Мінфін

За 2 кілограми борошна у тому ж Метро доведеться заплатити 39,50 грн. Ці відмінності в цінах підкреслюють важливість вибору магазину при покупці навіть звичайнісіньких продуктів.

А ось цукор навпаки знизився в ціні на кілька копійок, до 32,10 грн/кг. І тут можна помітити, що в Новусі, Метро та Варусі його вартість однакова - 31,90 грн/кг, тоді як в Ашані він трохи дорожчий - 32,60 грн/кг.

Ціни на цукор / фото: скріншот Мінфін
Ціни на цукор / фото: скріншот Мінфін

Нагадаємо, це заборонено купувати в супермаркеті: 5 видів товарів, які ви берете та заганяєте себе в труну

Раніше ми писали про те, що піднімуть плату за одну з комунальних послуг майже на 40%

Як повідомляв Знай.ua, будемо з порожніми столами? Експерт розповів, чи загрожує українцям новорічний дефіцит продуктів