Для наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на важливі продукти харчування, є відразу кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські супермаркети оновили ціни на різні види свинини та курятини.

Варто відразу зазначити той факт, що другого тижня грудня лідером з подорожчання, серед м'ясних продуктів, виявилася саме свинина. Експерти зауважили, що ціни стрімко зростають на ошийок.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Свинина, скріншот: YouTube
Свинина, скріншот: YouTube

Вартість свинини

Згідно з відкритою інформацією, станом на 7 грудня, якщо порівнювати з тим же періодом минулого місяця, свиняча грудинка подорожчала з 181,29 грн/кг до 186,06 грн/кг. Ошийок подорожчав з 242,13 грн/кг до 253,16 грн/кг, ребра підвищилися в ціні лише на кілька копійок, до 189,70 грн/кг.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У свою чергу, шашлик подорожчав з 218,20 грн/кг до 221,62 грн/кг. А ось лопатка, навпаки, знизилася в ціні із 186,33 грн/кг до 182,22 грн/кг.

Ціни на свинину, скріншот: Minfin
Ціни на свинину, скріншот: Minfin

Вартість курятини

Середня вартість курячого стегна знизилася зі 114,02 грн/кг до 112,45 грн/кг, філе зі 160,48 грн/кг до 159,30 грн/кг. Тим часом гомілка подорожчала з 81,05 грн/кг до 86,95 грн/кг.

Ціни на курятину, скріншот: Minfin
Ціни на курятину, скріншот: Minfin

Нагадаємо, будемо з порожніми столами? Експерт розповів, чи загрожує українцям новорічний дефіцит продуктів.

Раніше повідомлялося, лічильник не чинять, а зайві нарахування йдуть: українці скаржаться на відсутність ремонту місяцями.

Також, чи варто запасатися зараз: скільки коштують оливки, горошок та кукурудза.