Важко уявити день українців без молочних продуктів. Масло, сметана сир, молоко - незамінні не лише в раціоні, а й в багатьох стравах.

Проте останнім часом, вартість майже всієї молочної продукції значно зросла. Про це свідчать дані моніторингу Асоціації виробників молока.

Ціни на молочку. Фото: скрін youtube
Ціни на молочку. Фото: скрін youtube

Голова Асоціації Георгій Кухалейшвілі пояснив, що причин підвищення може бути декілька. Це може бути пов'язано з підвищенням закупівельних цін на сировину в умовах обмежених пропозицій та зростання виробничих витрат на фермах та виробництвах. Загалом вартість "молочки" зросла на 2,1% до 11,43%. Окрім цього, в Асоціації спрогнозували й подальшу вартість улюблених продуктів.

Подорожчання молоних продуктів. Фото: Асоціація виробників молока
Подорожчання молоних продуктів. Фото: Асоціація виробників молока

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Що буде з цінами далі

В асоціації розповіли, що подальший ріст цін може зменшити кількість покупців. Адже буде не "по кишені" багатьом українців. Проте є умова за якої вартість молочних продуктів буде стримана. Якщо страйки на польських та словацьких кордонах продовжаться, то на інших ділянках державного кордону збільшуватимуться черги, відповідно рух вантажівок, які вивозять "молочку" на експорт ускладниться.

Молочка, скріншот: YouTube
Молочка, скріншот: YouTube

Це може призвести до того, що певна кількість продукції залишиться в Україні. В подальшому, ці надлишки молочних продуктів зможуть стримувати ріст цін на сире молоко та продукцію з нього.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні знову зростають ціни на продукти: як вони змінювалися весь 2023 рік

Раніше портал Знай інформував, хурма, ківі, банани та груші: Варус та МегаМаркет показали цінники на популярні фрукти

Також наш портал повідомляв, смак, за який доведеться дорого заплатити: як змінилися ціни на улюблені продукти українців