Українці можуть отримати матеріальну чи речову допомогу для дитини. Про умови отримання та наповнення наборів розповіли на facebook-сторінці Міністерства соціальної політики.

Батьки новонародженої дитини можуть отримати так звані "бебі-бокси", в яких зібрано близько ста речей, необхідних для догляду за малюком. Це одяг, пелюшки, іграшки, матрац та ковдри, а також засоби гігієни.

Народження дитини. Фото: Youtube
Народження дитини. Фото: Youtube

У більшості випадків допомога батькам видається у закладі охорони здоров'я після народження дитини. В інших випадках батькам дається 30 днів на отримання "пакета малюка".

"Якщо дитина народжується за межами України чи на тимчасово окупованій території, – пакунок можна отримати пізніше. На це у батьків є 30 календарних днів від народження малюка", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Народження дитини. Фото: Youtube
Народження дитини. Фото: Youtube

Також кожна сім'я може отримати грошову виплату аналогічну вартості "бебі-бокса" – 6816 гривень. Кошти можна отримати протягом 12 місяців від дня народження дитини.

Для отримання допомоги потрібно звернутися до ЦНАПу або управління соцзахисту та подати:

  • заява (зразок можна знайти за цим посиланням);
  • копію паспорта;
  • копію свідоцтва про народження дитини або документа, що підтверджує народження поза медзакладом;
  • довідку, що допомога не видавалася у пологовому будинку.

Раніше портал Знай повідомляв, сім'ям з дітьми приготували допомогу: як отримати і кому видадуть.

Також наш портал інформував, українців забезпечать медикаментами, їжею та іншими важливими речами: як отримати безкоштовні набори.

Крім того, ми писали, діти переселенців можуть отримати допомогу на зиму: батьки вже можуть реєструвати заявку.