У найближчі місяці в Україні можуть зрости ціни на скраплений газ через підвищення акцизу. Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у ході конференції Petroleum & LPG Ukraine 2023, пише enkorr.

Питання про підвищення акцизу на скраплений газ залишається відкритим і рішення в уряді можуть ухвалити вже найближчими місяцями. Попередньо ставка на газ може піднятися до 160-170 євро за 1000 літрів.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Співвідношення повинно бути в енергомісткості. Якщо застосовуємо цю логіку при ставці на бензин 213 євро за 1000 л, ставка на газ повинна бути 160-170 євро. Це європейська практика", - заявив Данило Гетманцев.

Ціни на автогаз. Фото: скрін youtube
Ціни на автогаз. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Слід зазначити, що підвищення акцизу вплине на кінцеву вартість автогазу для українців. Яким буде подорожчання поки що важко спрогнозувати. Зокрема через те, що ситуація з цим видом палива поки що нестабільна. У зв'язку з блокадою кордону почалися складнощі з постачанням та ціни на цей вид палива за листопад зросли на 30%.

Станом на 5 грудня середня вартість автогазу по Україні становить 36,55 гривні за літр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ситуація може круто змінитися: українців попередили про нові ціни на бензин та дизпаливо.

Також наш портал інформував, українським водіям підказали, як уникнути евакуації авто на штрафмайданчик: можна ще й заробити.

Крім того, ми писали, українським водіям нагадали про безкоштовну послугу, без якої з 1 січня оштрафують на 38 тисяч.