Українські супермаркети встановили нові ціни на новорічні фрукти – мандарини та апельсини. Скільки доведеться викласти українцям, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Наближаються зимові свята, які українці не можуть уявити без головного атрибуту – мандаринів. Також у цей період набирають популярності й інші цитрусові, наприклад, апельсини. Ціни на фрукти не рекордні, але все одно "кусаються".

Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube
Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube

Мандарини

Середній цінник на мандарини становить 52,70 гривні за кілограм, що більш ніж на 4 гривні дорожче, ніж було у листопаді. У супермаркетах ціни на фрукт варіюються від 49,99 до 58,90 гривні за кіло в залежності від мережі. Варто зазначити, що у грудні 2022 року середня вартість мандаринів була майже на 10 гривень вищою.

Водночас мандарини клементин на початку грудня подешевшали зі 108,81 до 99,90 гривні за кілограм.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін

Апельсини

Середня вартість цих цитрусових знизилася з 69,67 до 59,90 гривні за кіло. Водночас апельсини Туреччина коштуватимуть 57,10 гривні за кілограм. Апельсини преміум додали в ціні майже 2 гривні та продаються по 71,45 гривні за кілограм.

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, смак, за який доведеться дорого заплатити: як змінилися ціни на улюблені продукти українців.

Також наш портал інформував, українці можуть залишитися без солі, цитрусових та риби: цінники на популярні продукти збільшаться вже найближчим часом.

Крім того, ми писали, капуста, морква та цибуля: нові ціни не радують, а далі тільки дорожче.