У перші дні грудня українські супермаркети переглянули ціни на найпопулярніші продукти. Подешевшали крупи, консерви, а також риба. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Доходи українців з початку повномасштабної війни значно скоротилися. Багатьом доводиться заощаджувати навіть на їжі. Супермаркети дали шанс трохи заощадити на купівлі деяких продуктів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Рис

Середня вартість довгого рису знизилася з 75,92 до 72,96 гривні за кілограм. Ціни на продукт варіюються від 45,50 до 105,89 гривні за кіло, залежно від мережі супермаркетів.

Подешевшав і пропарений довгий рис. Середній цінник знизився з 62,06 до 60,97 гривні за кіло. Водночас круглий рис у середньому обійдеться в 77,57 гривні за кіло, що на 44 копійки дешевше, ніж місяцем раніше.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям "Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Консерви

Сардини натуральні обійдуться покупцям дешевше, ніж у листопаді. Середня вартість знизилася з 61,74 до 56,25 гривні за 200-грамову баночку. У супермаркетах ціни коливаються від 49,99 до 62,50 гривні за баночку.

Ціни на консерви. Фото: скрін Мінфін
Ціни на консерви. Фото: скрін Мінфін

Риба

Скумбрія свіжоморожена зовсім трохи подешевшала, але тішить, що хоча б не подорожчала. Середній цінник знизився з 141,50 до 141,42 гривні за кілограм. У супермаркетах ціни варіюються в межах 128,90-158,89 гривні за кіло.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, супермаркети переписали ціни на популярну крупу: скільки доведеться віддати за кілограм гречки.

Також наш портал інформував, сите життя обійдеться дорого: супермаркети переписали ціни на сардельки, сосиски та варену ковбасу.

Крім того, ми писали, запасатися зараз або зачекати на кращу ціну: експерт попередив, що буде з вартістю свинини до кінця року.