З 1 січня 2024 року деяким українцям почнуть виплачувати збільшену фінансову допомогу. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради.

Мешканці Харкова матимуть змогу отримувати збільшену грошову допомогу на поховання. З 1 січня 2024 року максимальний розмір виплати становитиме 1942 гривні, що більше на 212 гривень.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

У Харківській міськраді уточнюють, що до списку померлих, на поховання яких можна буде отримати фінансову допомогу, входять як харків'яни, так і переміщені українці.

"До переліку осіб, на поховання яких виплачуватимуться кошти з бюджету Харківської міської територіальної громади, входять і ВПО, які на момент смерті не працювали та не отримували пенсії, а також були зареєстровані та проживали в Харкові не менше шести місяців", - йдеться у повідомленні Харківської міської ради.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Для отримання грошової допомоги необхідно звернутись до сервісного центру ПФУ з усіма необхідними документами. Проконсультуватися перед зверненням по виплату українці можуть на гарячій лінії ПФУ за номером 0800503753.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, головне подати документи до 10 грудня: українці можуть отримати одноразову грошову виплату.

Також наш портал інформував, 86 тисяч на всю сім'ю: в Україні відкрили прийом заявок на отримання фінансової підтримки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи працює статус "дитина війни" під час "повномасштабки" - чи можна отримати пільги та які.