Капуста чудово переживає зберігання в підвалі, проте слід дотримуватись головних правил, щоб не втратити врожай і мати запаси аж до весни.

Насамперед слід пам'ятати, що недостатньо просто скласти білокачанний урожай у ящики, оскільки волога від листя може спровокувати природний процес гниття.

Капуста, скріншот відео
Капуста, скріншот відео

Саме тому слід дотримуватися простих правил, використовуючи для зберігання капусти один з наступних способів. Обидва способи практично гарантують відмінний результат зберігання. Тому можна вибрати той, який більше до вподоби або сходиться з вашими можливостями.

Продаж капусти, фото з відритих джерел
Продаж капусти, фото з відритих джерел

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Основні правила зберігання капусти взимку:

  1. Спосіб "підвішена капуста". Для цього качан капусти необхідно причепити нитку, міцно обмотавши навколо нього щільним шнурком або зробивши класичну петлю. У той же час для зберігання капусти категорично не радять використовувати гачки для підвішування, оскільки це пошкодить капусту і вона почне псуватися.
  2. Спосіб "пісочної ванни". В цьому випадку вам знадобиться велика дерев'яна скринька. Засипте в нього пісок заввишки близько 10 сантиметрів. Далі викладіть капусту качан вниз. Після цього потрібно засипати простір піском нагору, а потім викласти знову капусту і повторити засипання піском.

Капуста, фото: pixabay
Капуста, фото: pixabay

Нагадаємо, що пошкоджений гарбуз все одно пролежить довго: як правильно зберігати продукт, щоб їсти до наступного літа.

Раніше ми повідомляли, що копаємо пісок, а потім - збираємо тирсу: модні способи зберігання кабачків, гарбуза та моркви.

Також ми повідомляли, що навіщо досвідчені городники поливають малину перед холодами: секрети осіннього догляду, які гарантують урожай.