Дніпрянам розповіли про хороші новини, які відбулися в непростому 2020-му році.

Детальніше про це пише видання "Дніпро оперативний".

Незважаючи на пандемію коронавірусу, карантин, авіакатастрофи та інші лиха, які наздогнали світ в році, що минає, є кілька хороших новин, якими можна порадувати жителів міста Дніпро. Представляємо вам топ-5 хороших новин Дніпра в 2020 році.

Виявлення могили Олександра Поля

У Севастопольському парку Дніпра археологи виявили могилу відомого громадського і культурного діяча, підприємця 19 століття, а також першого почесного громадянина тодішнього Дніпропетровська Олександра Поля. Його останки знайшли разом зі скелетом дружини, яка була похована в тому ж місці, тільки на 26 років пізніше. Експертиза підтвердила, що це були саме його останки.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У День міста на могилу Поля поклали квіти і камінь з чорного лабрадора, з якого був зроблений хрест на його могилі.

Скелет Олександра Поля / фото: Дніпро
Скелет Олександра Поля / фото: Дніпро

Культурні заходи незважаючи на карантин

У 2020 році в Дніпрі провели міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва "Dnipro GogolFest". Роботи художників і скульпторів можна було подивитися на Фестивальному причалі, річковому вокзалі, а також у відреставрованому історичній будівлі, де зараз знаходиться Dnipro Centre for Contemporary Culture.

Дані локації були обрані не випадково-кожне з цих місць знаходиться на перетині історичного і сучасного.

Виставка / фото: Дніпро оперативний
Виставка / фото: Дніпро оперативний

Виставка / фото: Дніпро оперативний
Виставка / фото: Дніпро оперативний

Вибори міського голови Дніпра виграв Борис Філатов

Восени 2020 року в Дніпрі пройшли вибори мера, на яких знову переміг Борис Філатов, пристойно відірвавшись від конкурентів. У другому турі він знайшов найбільшу підтримку серед городян на тлі інших міст-мільйонників України.

За Бориса Філатова за даними Дніпровської міської територіальної виборчої комісії проголосувало 78,07% виборців (150 782 городян). Він випередив свого конкурента Загіда Краснова більш ніж в 4 рази (більше 100 тисяч голосів).

Реконструкції амбулаторій, скверів, парків та вулиць

У році, що минає дніпрянам представили оновлену вулицю Дмитра Яворницького, яку зробили повністю пішохідною, сквер на проспекті Петра Калнишевського, парк імені Писаржевського, а також початок "відродження" скверу на проспекті Слобожанському.

Після капітального ремонту повноцінно запрацювало оновлене відділення Центрального управління соціального захисту населення Дніпровської міської ради, центр первинної медико-санітарної допомоги № 4 запрацював по-новому, відкрили вхідну групу Центру первинної медико-санітарної допомоги №5.

Сквер / фото: Дніпро оперативний
Сквер / фото: Дніпро оперативний

План реконструкції / фото: Дніпро оперативний
План реконструкції / фото: Дніпро оперативний

Лікарня / фото: Дніпро оперативний
Лікарня / фото: Дніпро оперативний

Лікарня / фото: Дніпро оперативний
Лікарня / фото: Дніпро оперативний

Під Дніпром почнуть видобувати золото

Виявилося, що в Жовтих Водах виявили велику ділянку землі, яка містить значні запаси золота та інші корисні копалини. Ділянка розміром 1150,44 га була виставлена на аукціон. Згідно з інформацією фахівців, на ньому знаходиться від 0,8 до 2,78 грам золота на тонну породи.

Нагадаємо, що мер Борис Філатов привітав дніпрян З Новим роком і підвів підсумки важкого 2020 року.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Дніпрі в одній з маршруток їздить водій, який заряджає пасажирів новорічним настроєм.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі існує таємничий будинок з фігурками гномів, які, за легендою, охороняли масонське ложе.