У Дніпрі 25-26 вересня відбувся Всеукраїнський фестиваль Ковалів, на якому майстри з усієї країни показали незвичайні вироби з металу. Про один з таких розповідає видання "Дніпро вечірній".

Читайте Знай в Google News!

Незвичайне торжество пройшло на Фестивальному причалі в Дніпрі. Ковалі з усієї України порадували городян незвичайними виробами в рамках тематики фестивалю-космос. Київський майстер Андрій Максимчук похвалився "їжаком-космонавтом", на виготовлення якого пішов не один тиждень.

Він розповів, що в космосі за всю історію побували різні комахи і Ссавці, проте їжаків там не помічали. Тому, директор кузні вирішив представити на фестивалі саме цього колючого хижака, який відправився в космос на кованій ракеті.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Ракету, до речі, робили в повній відповідності зі справжньою. А їжака створювали півтора тижні. Для голок знадобилося майже 2500 цвяхів. Думали обійдемося сотнею-другою, а вийшло інакше. Чимало довелося повозитися з окулярами. Коли скло вставляли в розпечену металеву оправу воно від перегріву лопалося. Чотири монокуляра зіпсували! Але в підсумку, по-моєму, дуже симпатично вийшло. Важить наш космонавт приблизно 10 кілограмів. Для ракети дрібничка", - розповідає Андрій Максимчук.

Незвичайний виріб дуже сподобалося як маленьким відвідувачам виставки, так і їх батькам.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Кам'янському працівник ДМК став чемпіоном Європи.

Як повідомляв портал Знай.иа, під Дніпром маленький хлопчик знайшов втрачений рюкзак, і зумів розшукати господиню.

Також Знай.иа писав, що у місті Дніпро рибалки показали трофейних самарських щук.