Харківські волонтери розповіли, як рятуватимуть відловлених у Дніпрі кажанів.

Про це передає "Суспільне".

Нещодавно до волонтерів "Фельдман Екопарку" привезли більше п'ятисот врятованих у Дніпрі кажанів. Зараз вони знаходяться в центрі реабілітації рукокрилих.

Червонокнижних тварин на зиму розмістять в холодильниках, а навесні випустять на волю. Зараз у кажанів настав період зимової сплячки і вони ховаються в багатоповерхівках, тому що вони нагадують їм печери.

Фото: Фельдман Екопарк
Фото: Фельдман Екопарк

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Вони імітують умови зимівлі в штучному середовищі. Тобто, тут зараз холодильник тільки для тих тварин, які прибули з Дніпра. Це велика клітка, де 200 кажанів із середньою вагою, тобто вони будуть зимувати близько трьох тижнів. Після цього ми їх перевіримо",- розповів завідувач Центру Антон Влащенко.

Тих ослаблених кажанів, яких не помістили в холодильники поять і годують комахами. Через те, що тварин дуже довго везли в машині, вони ослабли і зараз їм потрібно відновити витрачену енергію.

Розбуджені під час ремонту кажани можуть загинути від холоду і голоду.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Школу під Тернополем окупували дружки Дракули

Як повідомляє портал «Знай.иа» Прикарпатців закликали не будити маленьких "друзів Дракули" - " небезпечно для життя"

Також «Знай.иа " писав, що У Запоріжжі крилатих монстрів вирвали з лап смерті: "живуть у Червоній книзі"