Новорічне застілля слабо представляється без головного салату. Олів'є готують практично у всіх сім'ях, відразу у великих обсягах, щоб розтягнути задоволення на кілька днів. Цю страву можна готувати цілий рік, і вона не набридне.

У кожної господині є свої секрети приготування цієї страви, але варто задуматися про те, чи не допускаєте ви кулінарні помилки в процесі приготування.

Відомі шеф-кухарі розповіли про ці помилки, які можуть зіпсувати смак Олів'є.

1 помилка - багато майонезу

Заправляти салат тільки майонезом у великих кількостях не варто.

Популярні новини зараз

Віталій Кличко втік від киян і пірнув в ополонку

Леся Нікітюк показала волосся на інтимному місці та зізналася в найсміливіших бажаннях

Біля Туреччини потонув російський корабель з українцями на борту: є загиблі

Квітуча Кароль і батько Балан: сімейний кадр Тіни і Дана з дитиною потрапив в мережу

Показати ще

Смак заграє новими нотками, якщо разом з майонезом додати трохи сметани, грецького йогурту або вершків.

Можна приготувати домашній майонез і використовувати його для заправки.

2 помилка - Докторська ковбаса

Основним інгредієнтом в салаті має бути м'ясо. Можна використовувати куряче філе, свинину, яловичину, навіть ракові шийки.

Звичайно, м'ясо рябчиків, яке використовувалося в оригінальному салаті, знайти неможливо, але і без нього смак вийде не гірше.

Головне правило - ніякої Докторської ковбаси.

3 помилка - багато картоплі

Велика кількість картоплі робить блюдо крохмалистим та в'язким.

І звичайно, ж не варто робити картоплю основним інгредієнтом. Буде досить взяти 3-4 бульби середнього розміру на 12-14 порцій.

Цієї кількості буде якраз в міру.

4 помилка - консервований горошок

Уявити собі салат без консервованого горошку неможливо, але додавати його – це помилка. Такої думки професійні кухарі.

За смаком цей продукт нагадує картоплю і тому не зможе внести новий смакову нотку в блюдо.

Консервований горошок можна замінити замороженим - так у салату з'явиться приємна свіжість і легкість.

5 помилка - мало яєць

Яйця додають салату ніжності, тому економити на цьому продукті не варто.

На 12 порцій кухарі радять додавати не менше 3-х яєць. Цей продукт буде врівноважувати смак всіх інших компонентів.

Якщо ви не будете допускати ці помилки під час приготування відомого і популярного у всіх страви, то його новий смак вразить своєю досконалістю і легкістю.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Ви завжди готували Олів'є неправильно-оригінальний рецепт столітньої давності зробить кожного зіркою свята

Як повідомляє портал «Знай.иа» Досить потіти над олів'є: українкам спростили життя на Новий Рік, хитрий лайфхак вам в кухню

Також «Знай.иа " писав, що Гуляти так гуляти: чоловік додумався зробити олів'є на Новий рік в бетономішалці, потішне відео