Так, у Дніпрі в другому турі зійдуться лідер "громадської сили «Загід Краснов і поки ще діючий мер від новоствореної партії» пропозиція" Борис Філатов.

Але дивитися на вибори в розрізі виключно мерського крісла – не далекоглядно. Велику роль мають і мандати до міської ради обласного центру Дніпра, та до Дніпропетровської обласної ради.

Якщо припустити, що в другому турі мерської гонки перемагає Загід Краснов, то, яка набрала найбільше мандатів до міської ради, «пропозиція» може залишитися в меншості, міркує політконсультант Сергій Биков.

«В даному випадку навіть не буде грати ролі, що у партії Краснова 8 мандатів, а щоб сформувати більшість, потрібно 32. В умовну коаліцію з громадською силою можуть увійти всі фракції крім опозиції. Так, навіть ті, які по-чутках продали франшизу Корбану з Філатовим. Адже, як ми знаємо з основ української політики:»надана послуга в оплаті не потребує".

Дійсно, мало кого здивує, якщо "пропозицію" залишать ні з чим. Адже поки що чинний мер і його офіційний радник Корбан за 5 років насолили багатьом бізнес - елітам. А тепер, завдяки другому туру і несподіваному для самого Філатова опоненту, всі» ображені " можуть об'єднатися навколо того самого Краснова, щоб повернути місту нормальне життя і задовольняє всіх бізнес-клімат.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Варто відзначити успіх "Громадської сили" на рівні всієї області. Раніше вони були представлені тільки в міських радах Дніпра і Нікополя. Тепер партія Загіда Краснова завела своїх депутатів до міськрад Павлограда та Вільногірська, також показавши відмінний результат в ОТГ – Новоолександрівське, Грушевське Криворізького району, Покровське Нікопольського району.

"В обласній раді справи йдуть дещо інакше. Днпропетровська облрада складається з 120 депутатів, а 30 з них отримала партія влади Слуга народу. Крім неї, мандати отримали ОПЗЖ, Громадська Сила, Блок Вілкула, опозиція, європейська солідарність, і Батьківщина. При будь-якому результаті виборів мера Дніпра, більшість формуватимуть за участю Слуги народу і громадської сили Загіда Краснова. Інші учасники більшості можуть змінюватися в залежності від рішення цих двох політсил,» - прогнозує політконсультант Сергій Биков

Ось вам і феномен місцевих проектів, які, обігнавши низку всеукраїнських, завдяки своїй послідовній роботі стають справжньою регіональною силою.