Дніпряни намагаються допомогти пенсіонерці, яка два тижні сидить на вулиці на камінні. Старенька розповідає, що її вигнали з дому родичі, які продали житло.

Вперше бабусю побачили на каміннях 25 жовтня. Місцеві жителі кажуть, що жінка сиділа у легкому плащі та з голими ногами. Дніпряни потроху підгодовують пенсіонерку.

"Намагаємося її якось підтримати, хоча б поїсти, щось тепле на неї одягнути. Її висадили, ви б бачили, у тоненькому плащі, і здається навіть без колготок, ну хустка була тоненька на ній, і це все, і от вона сиділа на каменях, вже далеко не спека", - розповіла дніпрянка Євгенія Павлова.

До старенької неодноразово викликали поліцію, але вмовити бабусю поїхати до центру соціальної допомоги правоохоронці так і не змогли.

Відмовилася жінка і від огляду лікарем швидкої.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Іван Кузьміч живе по сусідству із тим будинком, про який розповідає пенсіонерка. Каже, знає її з дитинства, у неї завжди були проблеми із психічним здоров’ям. Близько 10-12 років тому мати жінки померла, а будинок продала племінниця покійної, купивши Ользі Миколаївні квартиру. Але вона все одно час від часу приходить сюди.

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Літню жінку вже забирали до міського центру соцопомоги. Туди її привезли небайдужі. Але незабаром вона пішла звідти.

Як розповідає правозахисник Віктор Філатов, допомогти бабусі може тільки опікун, якщо у жінки залишилися родичі. Є ще один варіант, передбачений законом: будь-який лікар при огляді може направити жінку на примусовий психіатричний огляд.

"За результатами такого огляду примусового, якщо буде виявлена наявність такої хвороби, то особу можна буде помістити в медичний заклад, психіатричний і тоді там вже цей заклад, організація вона буде виступати у якості законного представника, тобто вони можуть бути опікуном", — уточнив Віктор Філатов.

Направити жінку на такий огляд міг і лікар швидкої. Але норма закону прописана досить абстрактно і не кожен лікар готовий брати на себе відповідальність.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Дніпрі родичі-упирі викинули пенсіонерку на вулицю: "Вивезли і залишили на камінні". Бабуся опинилася на вулиці 24 жовтня. За її словами родичі продали будинок і залишили її на час з новими господарями поки не знайдуть їй житло. Ті в свою чергу почекали, а потім просто вивезли її на камені біля стоянки і кинули.

Як повідомляє портал «Знай.uа» Викинули на вулицю і змусили працювати на мітингах: як влада заробляє на одиноких пенсіонерів. Подружжя пенсіонерів-викладачів із Києва залишилось наодинці із бідою – після пожежі у будинку було змушене місяць жити просто неба узимку. Вони досі живуть у невідновленому будинку, притому, що вже 9 років чекають на гроші від держави, виграні у суді.

Також «Знай.uа» писав, що У Львові хвору пенсіонерку викинули з лікарні через коронавірус: "Чекайте два тижні". Весь цей час жінка має самотужки боротися зі своїми хворобами