28 жовтня о 4:10 на околиці міста Кривий Ріг Дніпропетровської області під час руху вантажного потягу зійшли з рейок 14 вагонів. Внаслідок події люди не постраждали. Під 200 тон вантажу з вагонів з вугіллям висипались на землю.

Про це стало відомо с сюжету "Надзвичайних новин".

Тільки якимось дивом потяг не злетів з дороги в селище. Вагони впали в кількох десятках метрів від житлових селян. Від шаленого скреготіння металу люди налякалися до напівсмерті.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Як виявилось, пізно вночі мисливці за чорним металом скрутили пластини, які з’єднують залізничне полотно. Лише дивом обійшлося без жертв, адже слідом за розтрощеним вантажним потягом мав би їхати швидкісний пасажирський «Інтерсіті».

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

В «Укрзалізниці» розповіли, що мисливці за чорним металом регулярно розбирають колії, аби здати частини на брухт.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Під час відпрацювання версій аварії поліцейські встановили, що до злочину причетний раніше судимий за крадіжки 29-річний місцевий житель. За словами затриманого, вночі він скрутив металеві фрагменти залізничної колії, щоб здати їх на металобрухт.

"Що зійде потяг – у мене наміру не було. Я навіть не знав, що таке може статися", - виправдовується зловмисник.

Цей злочин – надзвичайно небезпечний. З рейок міг би зійти пасажирський потяг, і все могло б закінчитися масовими смертями.

Вживаються заходи для ліквідації наслідків аварії.За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 276 (порушення правил безпечного руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Вантажний потяг зійшов з рейок: цистерни з нафтопродуктами злетіли просто на шосе

Як повідомляє портал «Знай.uа» У Києві електричка зійшла з рейок, городяни оніміли від жаху: "Котимося в прірву з прискоренням"

Також «Знай.uа» писав, що Вагони полетіли у воду: потяг зійшов з рейок і загорівся просто на мосту