У Дніпрі шахраї взяли 7 кредитів на місцевого жителя. Про це розповіли у виданні "Суспільне".

Повідомляється, що шахраї взяли 7 кредитів на жителя Дніпра без його відома. Загалом чоловік винен 25 тисяч гривень. Про це він дізнався, коли його рідним почали дзвонити представники кредитних організацій.

Читайте Знай в Google News!

За словами адвоката чоловіка Марини Василець, кредити шахраї оформили онлайн без використання оригінальних документів. Оскільки код і паспорт потерпілий не втрачав і тримав їх при собі.

У кіберполіції в даний момент вивчають кредитну історію чоловіка, яка розміщена на сайті Українського бюро кредитних історій. Також направлені запити в кредитні організації, для отримання копій документів, на які шахраї оформили кредити.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

автомобіль поліції, фото ілюстративне: Facebook поліція Дніпропетровської області

За словами юриста Інни Власенко, ніхто не має права використовувати персональні дані громадянина України без його згоди. Це є порушенням закону"Про захист персональних даних".

При цьому вона підкреслила, що отримати дані людини не є проблемою для шахраїв.

"Дізнавшись про оформлений шахрайський кредит, не варто панікувати, отримавши вимоги від кредитної установи або колекторів, не потрібно їх виконувати, поки в деталях не з'ясуйте всі факти і обставини. Якщо кредит дійсно оформлений шахраями, варто зайняти активну позицію і відстоювати свої права і чисту кредитну історію " - додала Інна Власенко.

автомобіль поліції, фото ілюстративне: Facebook поліція Дніпропетровської області

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що українець "виграв" в лотерею і втратив останнє

Як повідомляв портал "Знай.uа", львів'янка попалася на гачок липового " депутата"

Також, "Знай.uа" писав, що шахраї виманюють гроші українців від імені " Монобанку"