Проєкт об’їзної дороги навколо Одеси, який має звільнити місто від нашестя вантажівок, обговорюють декілька років. Нарешті будівництво почали реалізовувати, але суперечки тривають й досі.

Що не так з новою трасою, дізнавалися журналісти програми «Джедаі».

Стратегічно важлива дорога має виводити та перенаправляти усі завантажені фури в обхід міста. Саме ця ділянка стане частиною великого будівництва, яка об’єднає три портових міста Маріуполь, Херсон та Одесу.

Прокласти дорогу планують біля с. Корсунці, Красносілка і далі через поле до траси М14. Загальна протяжність усього проєкту майже 11 км.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

«Один з найоптимальніших варіантів – вздовж Куяльницького лиману, який передбачає перенесення найменшої кількості комунікацій з цих чотирьох. Дорога буде йти новим напрямком, тобто не буде заважати водіям рухатися у звичайному стані. І третій варіант – це туристичний напрямок. Як я і казав, дорога буде йти вздовж Куяльницького лиману, 4 км буде пішохідна зона, велодоріжка і повністю закрита зона для руху автомобільного транспорту», – розповідає Дмитро Рибалка, начальник Служби автомобільних доріг в Одеській області.

Мешканці сіл переконані, цей проєкт знищить Куяльник. Викиди від транспорту осідатимуть на дні лиману, забруднюючи його. Альтернативний варіант дороги – вздовж залізничного переїзду. Але, за словами експертів, для цього потрібно перенести електроопори, що коштуватиме близько 1 млрд грн та на певний час відключить пів міста від електроенергії.

Рішення щодо нової траси ухвалять найближчим часом. Будівництво дороги планують розпочати наступного року.