У Дніпрі процвітає незвичайний бізнес. Люди поголовно збирають каштани і заробляють на них гроші.

Про це писати Дніпровська Панорама.

Так, всі бажаючі заробити на вторсировину переключилися з металобрухту і пляшок на каштани.

Збір і здача каштанів — це сезонне явище, яке дає можливість заробити на рівному місці і зібрати гроші прямо під ногами.

Де і за скільки здати каштани

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Інтернет просто переповнений оголошеннями з пропозиціями покупки каштанів, купувати його готові за ціною від 1 грн до 2 грн за 1 кг.пошукавши в інтернеті оголошення, вже через 2 хвилини, можна знайти з десяток оголошень.

У Дніпрі навіть є точки, де можна здати і кілька кілограм, але ціна в цьому випадку буде нижче, і не більше 1 грн за 1 кг.Часто зустрічаються таблички на місцях приймання макулатури і склотари. Заповзятливі приймальники купують каштани, а потім здають у фармацевтичні компанії, природно, вже за одне гроші.

Незважаючи на низьку ціну, на перший план виходить доступність самого каштана. Збирачі цього плоду розповіли, що поодинці, за один день, добре потрудившись, можна зібрати до 500 кг.

Навіщо купують каштани

Збирають каштани для косметичних і лікарських потреб. Його екстракт застосовують для лікування багатьох недуг. Фармацевти кажуть, особливо корисний настій каштана для судин. Більшість зібраного плоду відправляється в Європу, де його, вже і переробляють на виробництвах.

Використовують каштани не тільки фармацевтичні компанії, також після переробки залишається часткова фракція, яку активно використовують в добривах і створенні біопалива.

Що роблять з каштанів

Препарати на основі кінського каштана широко застосовуються при лікуванні судинних захворювань, зокрема тромбофлебіту, варикозу – розширюють звужені артерії, прискорюють кровотік і знижують крихкість капілярів. А екстракт каштана застосовують при лікуванні ударів, різних травм і синців.

Наприклад, на основі каштана виробляється крем від варикозу "Венітан" словенсько-німецької компанії Сандоз. А ще капілляростабілізуючі краплі Ескузан німецького виробника Фарма Вернигероде ГмбХ.

У косметології каштан взагалі здається незамінним інгредієнтом для збереження краси і молодості. Засоби з каштана тонізують, покращують мікроциркуляцію, знижують застій крові в поверхневих шарах шкіри, зменшують целюліт, протистоять випаданню волосся і захищають від негативної дії ультрафіолету. Екстракт каштана часто є компонентом антицелюлітних засобів, так як зменшує набряки і тонізує шкіру, вирівнюючи її поверхню.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Запоріжжі в жовтні зацвіли каштани-привіт від Травня посеред осені

Як повідомляє портал «Знай.иа» Киянам запропонували найдивніший у світі спосіб підзаробити

Також «Знай.иа " писав, що У Дніпрі каштани переплутали жовтень з травнем і зацвіли, як навесні