Лікарі з Дніпровського обласного центру екстреної медицини записали оригінальне відео, в якому у форматі репу пояснили, як реанімувати людину без спеціального обладнання.

Ролик з'явився на YouTube-каналі Emergency Medicine Dnipro.

У пісні звучить абревіатура BLS - перекладається як Basic life suppot - базова підтримка життя. Воно включає в себе підтримку прохідності дихальних шляхів і кровообігу без спеціального обладнання, не рахуючи засобів захисту (рукавички, маска або плівка). Якщо ж обладнання є, то із застосуванням і автоматичного зовнішнього дефібрилятора.

"Це музичне відео присвячене проведенню серцево-легеневої реанімації за відсутності спеціального обладнання, в тому числі і особами без медичної освіти", – йдеться під роликом.

Лікарі пояснили, що реанімувати людину може не тільки лікар, а й навчена людина без спеціальної освіти. Так можна врятувати чиєсь життя до приїзду швидкої допомоги.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, директор Вишнівського ліцею "Ідеал" Володимир Коваленко помер у київській лікарні в понеділок, 5 жовтня. Чоловікові було всього 49 років. У ліцеї стверджують, що протягом останніх півтора тижнів відразу у кількох вчителів діагностували коронавірус, але цей факт приховували як від учнів, так і від батьків. Школа продовжувала працювати в штатному режимі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус почав косити маленьких українців, медики розриваються.

Як повідомляв Знай. ua, у школах введуть страхування від Covid-19, кому доведеться оформляти документи.

Також Знай. ua писав, що Китайський вірус змінює своє "обличчя", лікар заявила про нові симптоми.