Глава ДніпрОДА Олександр Бондаренко, який відповідає за виконання національної програми, просто топить рейтинг президента Володимира Зеленського, пишуть ЗМІ.

Коли Зеленський в кінці літа приїхав у Дніпро, його привели в Маріїнську гімназію №33, відремонтовану за програмою «Велике будівництво». За фотографіями з сайту Офісу президента видно, що клас був не готовий: немає дошки (ні інтерактивної, ні звичайної), немає жалюзі, які в обов'язковому порядку входять в комплектацію шкіл, а на підвіконнях стоять горщики з рослинами, що суворо заборонено, адже в дітей може бути алергія.

«Найцікавіше, що меблі на фото не з цього класу. Меблі в цю школу просто забули закупити і довелося везти з іншої школи комплект меблів для одного класу», - йдеться в публікації.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Президенту хотіли також показати відремонтовану школу в Перещепино, але навколо школи не приведена в порядок територія, і місцевим жителям напередодні візиту високого гостя довелося косити зарості бур'яну. Крім того, біля новенької школи знаходиться покинутий стадіон, який «забули» реконструювати, а в самій школі немає меблів. Обласна влада в особі голови Дніпропетровської обласної ради Святослава Олійника не виділила гроші на їх закупівлю.

Ще одним об'єктом «Великого будівництва», який мали показати Зеленському, був Зал ігрових видів спорту на стадіоні «Олімпійські резерви». Цей зал є бадмінтон клубом, який курирує Олійник як голова обласної Федерації бадмінтону.

«Не дивно, що будівництвом бадмінтонного залу «захопилася» одна з фірм Олійника – компанія «Гремко». Але фірма Олійника будувала погано і довго, тому в 2019 році був проведений новий тендер, змінився підрядник і будівництво пішло нормальними темпами. На сьогоднішній день бадминтонний клуб практично готовий. Правда, є кілька «але» через яких Зеленському вирішили об'єкт не показувати», - повідомляють журналісти.

Зал забезпечений електрикою лише на третину і не опалюється, оскільки окрема модульна котельня досі не готова. «Таким чином, перерізати стрічки руками президента ще дуже рано. І тут імітація готовності об'єкта не спрацювала б ніяк», - відзначають в ЗМІ.