Мер Дніпра Борис Філатов зробив сенсаційну заяву на традиційному урочистому відкритті Дня міста біля пам'ятника першому Почесному громадянину міста Олександру Полю.

Про це пише Дніпровська панорама.

"Щороку ми збираємося на цьому місці, біля пам'ятника Полю, підводимо підсумки минулого року, будуємо плани на майбутнє, говоримо слова подяки Олександру Миколайовичу. Він-людина символ, батько-засновник нашого міста. Це людина, яка з глухого, вмираючого провінційного містечка, який знаходився в безкрайніх степах, зробив сучасний, динамічний, Індустріальний мегаполіс…", - розповів мер.

Філатов, фото: Фейсбук
Філатов, фото: Фейсбук

Як повідомив Філатов, через десятки років після того, як помер Поль, його могила була втрачена, і ніхто не знав, де вона перебувала. І з першого дня своєї каденції мер міста дав Олександру Миколайовичу клятву, що знайде його прах, його могилу, незважаючи на те, що це вважали якимось божевіллям і не вірили, що це можливо.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

"Спочатку ми знайшли фундамент Лазарівської церкви, зовсім не в тому місці, де думали всі. І сьогодні я хочу зробити сенсаційну заяву - ми знайшли могилу і прах Олександра Миколайовича Поля. Це не просто піар-повідомлення до Дня міста. Ми тримали цю інформацію в найсуворішій таємниці кілька тижнів, тому що чекали остаточних експертиз. Буквально днями ми отримали остаточні еспертизи. Вони підтверджують, що серед 15 поховань Почесних громадян нашого міста саме ця могила, цей прах належать Олександру Миколайовичу", - зазначив мер Дніпра.

Замість традиційних квітів у цей День міста Філатов поклав до пам'ятника Полю камінь Чорний лабрадор, який залишився від хреста на могилі першого почесного громадянина міста.

"Сьогодні, замість квітів, Я поклав біля підніжжя пам'ятнику Полю камінь.Єдиний залишився шматок чорного лабрадора, з якого був висічений хрест на могилі Олександра Миколайовича. Все інше було знищено бомбами нацистів і бульдозерами більшовиків.Але людську пам'ять і вдячність не можна стерти бомбами і бульдозерами", - підсумував мер Дніпра Філатов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Філатов відкриє "портал у космос" у Дніпрі

Як повідомляє портал «Знай.иа " Ду День міста нагодували рекордною піцою у " вишиванці»

Також «Знай.иа " писав, що Дніпро відзначає День народження: байкери, барабани і "комунальний парад" від Філатова