У Дніпрі студентів університетів почали розселяти по гуртожитках, проте через карантин дана процедура дещо відрізняється від попередніх років. Детальніше про те, як заїхати в гуртожиток і що для цього необхідно розповідає телеканал "Відкритий" у своєму сюжеті.

Відомо, що практично всі університети країни вже почали приймати студентів у свої стіни. Для студентів старших курсів навчальний рік розпочався стандартно, а от першокурсники розпочнуть своє навчання у другій половині місяця.

Як йдуть справи з гуртожитком?

У зв'язку з карантинними обмеженнями в гуртожитках Дніпровської політехніки встановили антисептики, при вході вимірюють температуру, а в будівлю пускають тільки в захисних масках. Крім цього, в гуртожиток не пропускають сторонніх людей крім тих, хто супроводжує людей з інвалідністю або неповнолітніх студентів.

Цього року розселення по кімнатах відбувається згідно з певним графіком. Керівництво університету розробило розклад для кожного окремого курсу - у студентів 2-4 курсів є по два дні на розселення. Першокурсників розселятимуть лише наприкінці вересня. Як пояснили в навчальному закладі, це було зроблено для того, щоб мінімізувати контакти студентів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Студентів обов'язково перевірять на педикульоз, коросту та респіраторні захворювання.

"Цього року ми обов'язково перевіряємо всіх студентів на наявність респіраторних простудних захворювань та інфекцій. Міряємо температуру і проводимо опитування, чи відвідували вони регіони, де у нас підвищена захворюваність COVID-19", – розповіла медпрацівниця Валентина Галушко.

Поки триватиме карантин, серед обов'язкових правил - вологе прибирання приміщень, коридорів, дезінфекція поверхонь, перил та кімнат загального користування кожні 3 години.

Нагадаємо, що у Кривому Розі в гуртожитку виявили жіночий труп.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Дніпрі в деяких школах скоротили час уроків через аномальну спеку.

Також Знай.иа писав, що у Черкасах матір першокласниці загнобили батьки через відсутність грошей.