У Білорусі 1 вересня пройшло не на святкових лінійках або за партами університетів, а на вулицях у масових протестах. Відповідним відеороликом поділилося видання "Радіо Свобода" в Facebook.

Читайте Знай в Google News!

Поки українські школярі та студенти вбиралися в шкільну форму, приходили на лекції і зустрічалися з вчителями, в Білорусі проходила наймасштабніша акція протесту в історії країни. Всіх громадян закликали закрити навчальні заклади, магазини і підприємства, щоб вийти на мітинг проти диктаторського режиму Олександра Лукашенка.

В опублікованому відео можна побачити, що всі студенти не втрачали часу і разом з викладачами пішли на протест. Вони рухалися від своїх університетів до центру міста. Періодично, на їхньому шляху зустрічалися силовики. Спочатку протестувальники обходили їх стороною, проте пізніше їм довелося силою пробиватися через кордони.

У розпал мітингу силовики почали ганятися на протестувальниками, виловлювати їх і заштовхувати в автозак. Учасники розповіли, що масово забирали людей у силовиків і боролися за свободу кожного.

"Як таке можливо в нормальній країні, коли поруч з тобою забирають людей?! Ми з дівчатками буквально причепилися до паркану, коли людей забирали...", - розповідає одна з протестувальників.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що білорусів закликають вийти на масові протести на честь 1 вересня.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Києві поруч з посольством Білорусі відбулася акція протесту під назвою «День народження диктатора».

Також Знай.иа писав, що у Білорусі влада зустріла масові протести снайперами і бронетранспортерами.